SEO оптимизация

SEO оптимизация на уеб сайтове и онлайн магазини!

 

Какво е SEO и защо е важно?

SEO (search engine optimization) е комплекс от дейности по вътрешна и външна оптимизация на уебсайтове, насочени към повишаване на видимостта на уеб сайта в търсещите машини, показване на ключови заявки в топ 10 и увеличаване на органичния трафик от търсачките.

Съвременната оптимизация за търсачки включва комплексна работа по целия сайт! Тази работа е насочена към привличане на нови клиенти, увеличаване на реализациите (заявки, продажби, обаждания), утвърждаване на бранда и повишаване доверието на потребителите.

Извършването на качествена SEO оптимизация е първата задача пред всеки собственик на сайт след неговото създаване. Уебсайтът трябва да печели пари, а това е възможно само когато е посещаван. SEO е методът, който ви позволява да увеличите трафика, да привлечете клиенти, които са заинтересовани от Вашите продукти или услугите, които предлагате, както и да създадете добър имидж на фирмата си.

Грамотната и професионална SEO оптимизация на сайт е много повече от „класиране на Топ позиции”. В преследването на класиране на 1-ва страница, не трябва да се забравя за основната цел – привличането на нови клиенти. Основната задача на SEO е да увеличи продажбите. Не е достатъчно просто да заемете места в Топ 10 за някои търсения. Това, което е наистина важно, е увеличаването на конверсиите: посетителите трябва да правят поръчки, да използват обратна връзка, да задават въпроси и да извършват телефонни обаждания. Именно тези целеви действия показват, че вашият сайт работи.

 

Какви са ползите от SEO?

 

1 – Достигането до целевата аудитория – Най-важно за всеки уеб сайт е да достигне целевата си аудитория. Колкото и красив да е сайтът Ви, няма полза, ако никой не го посещава. SEO оптимизацията увеличава броя на посетителите на Вашия сайт, което от своя страна носи печалба за Вашия бизнес.

2 – Преобразуване на посетителите в клиенти – SEO не е само за увеличаване на посетителите на сайта. Това означава конвертиране на посетителите в клиенти на Вашия бизнес с прилагането на различни техники за оптимизиране.

3 – Изграждане на онлайн репутация – добре оптимизиран уеб сайт увеличава лоялността на клиентите към бизнеса Ви. Клиентът се чувства уверен да купува Вашите продукти или услуги. А добре оптимизиран уеб сайт улеснява посетителите бързо и ефективно да изберат точната информация или продукт, който търсят.

4 – Постигането на топ 10 в резултатите от търсенето в SERP – скорошно проучване показва, че повече от 90% от хората никога не отиват на втората страница от резултатите на търсачките. Целта на SEO оптимизацията е Вашия сайт да се показва на първата страница на резултатите на търсачките, когато хората търсят с ключови думи, свързани с Вашите продукти или услуги.

5 – Получаване на глобални клиенти – Интернет е глобална платформа. Хора от цял свят търсят в Интернет за техните нужди. Тъй като SEO прави Вашия сайт видим в първите страници на резултатите на търсачките, има шансове за получаване на международни контакти за бизнеса Ви, което издига Вашата фирма в световен мащаб.

6 – Ниски инвестиции за висок растеж – стойността на уеб сайт и поддръжката са се променили през годините. Относително лесно (както за физически лица и организации) е да получите име на домейн за уебсайт. Просто трябва да се оптимизирате сайта си по подходящ начин и това на свой ред ще ви донесе повече клиенти и по голяма печалба.

7 – Доминиране над конкуренцията – Тъй като добре оптимизираният уебсайт носи повече клиенти и увеличава печалбата Ви, Вие сте в състояние да увеличите обема на Вашия бизнес или организация, което означава, че можете да доминирате над конкурентите си и да издигнете бизнеса си на високо ниво.

8 – Намалява риска – ако сайтът ви е с качествена SEO оптимизация намалява рисковия фактор за Вашия бизнес. Това е, защото дори ако по някаква причина броят на купувачите намалява в собствената страна или регион, онлайн клиентите ще продължат да поръчват. Това е едно от уникалните предимства на SEO оптимизацията.

 

Дългосрочни резултати
Увеличение на видимостта на сайта
Ръст на позиционирането
Увеличение на посещаемостта

Увеличение на продажбите
Утвърждаване на бранда
Увеличаване на доверието на потребителите
Възвръщаемост на инвестициите

 

Етапи на SEO оптимизация на сайт:

 

Технически и SEO анализ на сайта за откриване на проблемите, пречещи на доброто представяне на сайта в търсачки.
Анализ на аудиторията и нишата, в която се развива сайта, в зависимост от предлаганите продукти, услуги или извършвани дейности.
Анализираме Вашите конкуренти, за да подберем и реализираме най-ефективната стратегия за развитие на бизнес Ви.
Анализ и подбор на подходящите ключови думи и фрази, по които ще оптимизираме.
Корекция на проблемите, открити при анализа на сайта, настройки и оптимизиране кода и структурата му, оптимизиране на съдържанието, мета и H тагове, изображения, url адреси, подобряване на скоростта на зареждане и др.
Анализ на линк профила на сайта. Регулярно изграждане на качествени и релевантни връзки, социални сигнали и др.
Един от най-важните моменти в съвременната SEO оптимизация е удобството за потребителя. Целта на юзабилити е да направи вашия сайт възможно най-удобен, така че потребителят да предприеме необходимите действия, да бъде винаги доволен и да посещава сайта редовно.
Анализираме ефективността на извършените дейности и въздействието им върху сайта. Изготвяне на месечен отчет.

Цени за SEO оптимизация на сайт

SEO е дългосрочна инвестиция! Колкото по-рано започнете да инвестирате в развитието на Вашия уеб сайт, толкова по-бързо ще получите резултати.

 

• Всички посочени действия за SEO оптимизация се извършват съгласно Указанията на Google за оптимизация.
• При извършване на SEO услугите ни използваме само „Бели“ методи, предпазващи сайта Ви от наказания.