1 – Достигането до целевата аудитория – Най-важно за Вашия уеб сайт е да достигне целевата си аудитория. Колкото и красив да е уебсайтът Ви, няма полза, ако никой не го посещава. SEO увеличава броя на посетителите на Вашия сайт, което от своя страна носи печалба за Вашия бизнес.

2 – Преобразуване на посетителите в клиентиSEO не е само за увеличаване на посетителите на Вашия уебсайт. Това означава конвертиране на посетителите в клиенти на Вашия бизнес с прилагането на различни техники за оптимизиране.

3 – Изграждане на онлайн репутация – добре оптимизиран уеб сайт увеличава лоялността на клиентите към Вашия бизнес. Клиентът се чувства уверен да купува Вашите продукти или Вашите услуги. А добре оптимизиран уеб сайт улеснява посетителите бързо и ефективно да изберат точната информация или продукт, който търсят.

4 – Постигането на топ 10 в резултатите от търсенето в SERP – Едно скорошно проучване показва, че повече от 90% от хората никога не отиват на втората страница от резултатите на търсачките.Целта на SEO оптимизация е Вашия сайт да се показва на първата страница на резултатите на търсачките, когато хората търсят с ключови думи, свързани с Вашия продукт или услуга.

5 – Получаване на глобални клиенти – Интернет е глобална платформа. Хора от цял свят търсят в Интернет за техните нужди. Тъй като SEO прави Вашия сайт видим в първите страници на резултатите на търсачките, има шансове за получаване на международни контакти за Вашия бизнес, което издига Вашия бизнес в световен мащаб.

6 – Ниски инвестиции за висок растеж – стойността на уеб сайт и поддръжката са се променили през годините.  Относително лесно (както за физически лица и организации) е да получите име на домейн за уебсайт. Просто трябва да се оптимизира Вашия сайт по подходящ начин и това на свой ред ще ви донесе повече клиенти и по голяма печалба за Вашия бизнес.

7 – Доминиране над конкуренцията – Тъй като добре оптимизираният уебсайт носи повече клиенти и увеличава печалбата за Вашия бизнес, Вие сте в състояние да увеличите обема на Вашия бизнес или организация, което означава, че можете да доминирате над Вашите конкуренти и да издигнете бизнеса си на високо ниво.

8 – Намалява риска – добре оптимизиран уеб сайт намалява рисковия фактор за Вашия бизнес. Това е, защото дори ако по някаква причина броят на купувачите намалява в собствената страна или регион, онлайн клиентите ще продължат да поръчват. Това е едно от уникалните предимства на SEO оптимизацията.

 

 

Меню